Миналогодишната ябълкова реколта беше много добра. Толкова, че рафтовете вмагазините са още пълни. Децата почнаха да се мръщят на по-дребничките, леко сбръчкани и тук-там нагнили ябълки, а на майките им е съвестно да ги хвърлят. След изреждане на каквото се сетите с ябълки - кекс, мъфини, сладкиши с орехи или със стафиди, щрудели, печени с тиква или соло днес ще "обогатим" кулинарните ви умения с едни необикновени ябълкови тиганици.

Цаката при тях е в тестото да се добавят 2-3 дребни, обелени и едро настъргани ябълки. Получават се много вкусни, а обилно поръсени с пудра захар стават чудесна следобедна закуска.

Тиганици се правят по една и съща рецепта, от книгата Българска национална кухня, която е публикувана още през 1983 г., но още е много точна и сполучлива. 

Но какви продукти са ви нужни, както и как се правят те, ще научите на jenata.blitz.bg