Домашно изпеченият хляб е несравнима вкусотия, задължително пробвайте тази рецепта за ароматен и мек хляб с хрупкава коричка.


Забравете скучните салати: Всички полудяха по тази бърза вкусотия

Необходими продукти:

3 и 1/2 чаени чаши брашно

1 чаена чаша топла вода

15 гр. прясна мая или 4 гр. суха

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

100 г черни маслини без костилка

Начин на приготвяне:

Сложете брашното и солта в купа и направете кладенче в центъра.
Разбъркайте маята със захарта и след това смесете с топлата вода (не гореща!).
Сипете вода в направеното кладенче и разбъркайте.
След което добавете маслините, нарязани на тънки резени.
Разбъркайте с дървена лъжица, защото тестото е много меко и лепкаво.
Покрийте купата с тестото с найлоново фолио и оставете да втаса около 30-40 минути.
Обърнете тестото на работна повърхност, предварително поръсена с брашно (тестото е доста меко, но еластично) и омесете, докато шупне.
Загрейте фурната до 200°C. В намазнена и набрашнена тавичка прехвърлете тестото и печете около 40 минути.