Няма човек, който да не ги обича - пресни картофки, пържени с копър и чесън! Но как да ги приготвим така, че после да ги помним дълго време? Тайната не е в продуктите, а в последователността на готвене :

Съставки:

1 кг пресни картофи
1 връзка зелен лук
1 връзка копър
150 гр. олио
сол и черен пипер на вкус
4-5 скилидки чесън

Приготвяне:

Вземете дълбок тиган, сложете го на умерен огън и налейте вътре растителното масло.
Смачкайте чесъна и го добавете в горещото олио.
Измийте малки картофи. Ако имате средни по големина, нарежете ги на малки парчета. Сложете картофите в купа.
Когато чесънът хване златна коричка, го извадете от тигана.
Сега пъхнете картофките в олиото, напоено с аромат на чесън.
Измийте и фино нарежете лука и копъра.
Когато видите, че картофите се зачервяват отдолу, разбъркайте добре.
2-3 минути, преди да са готови картофите, покрийте тигана с капак.
Когато картофите омекнат достатъчно, посолете, поръсете с черен пипер и махнете тигана от котлона.
Прехвърлете готовите картофки в дълбока купа. А преди това отцедете излишната мазнина.
Поръсете ястието с нарязани зелени подправки и поднесете топло.