Първият нудистки ресторант в Париж затваря врати след малко повече от година работа, в която сервираше на клиентите си класически френски ястия за вечеря.

O'Naturel, който се намира в 12-и район на френската столица, ще работи до 16 февруари според пост на собствениците му във Facebook.

Близнаците Майк и Стефан Саада заявяват пред АФП, че заведението трябва да затвори по финансови причини.

Идея за бизнес: Продава се лагер за нудисти сред прекрасна природа и с изненадващи екстри

В друга публикация във Facebook те призовават клиентите да се възползват от оставащото време, в което ресторантът ще работи.

"Не се колебайте да резервирате сега, за да се насладите на последната гола вечеря в Париж", посочват те, добавяйки: "Сега или никога."


 

След отварянето си през ноември 2017 г. ресторантът получи възторжени отзиви от клиенти във Facebook. Много от тях похвалиха и храната, и уникалното изживяване.

Вечерящите в O'Naturel оставят дрехите си на гардероб, както и мобилните си телефони от съображения за поверителност, припомня АФП.

И докато тези, които ядат, са голи, собствениците са напълно облечени, докато сервират храната.

Ако искате да станете нудисти: Няколко основни правила, за да не си изядете боя

И въпреки че се налага ресторантът да затвори, изглежда във Франция нараства интересът към нудизма.В парк Bois de Vincennes беше определена зона за нудисти през август 2017 г.  с цел привличане на около 2.6 милиона любители на голотата в страната.

На 5 май миналата година галерията за съвременно изкуство Palais de Tokyo отвори вратите си за нудисти за открит следобед на изкуството. През юни пък Асоциацията за нудисти на Париж бе домакин на гигантски гол пикник.

Събитието отбеляза първия парижки ден на натурализма, като асоциацията заяви, че се надява той да се превърне в ежегодно събитие, което да се отбелязва в последната неделя на юни.