Може би ви се е случвало да си мечтаете за уикенд, в който да се отдадете на гледането на хубави филми с купа пуканки в ръце. Знаете ли обаче как да си приготвите бързо и лесно вкусни домашни пуканки?

При това доста солидно количество и без „циганчета“ (онези, които почерняват, но не се изпукват).

Ако не сте наясно с тайната, ще ви я разкрием в следващите редове.

Ако бихте могли да отделите един ден от уикенда за себе си и да се отдадете на релакс пред телевизора с купа хрупкави пуканки в ръка, то вие сте истински щастливци.

Не прибягвайте до пакетчетата пуканки за микровълновата.

Те са крайно нездравословни, особено като се има предвид, че често пъти са с палмово масло или пък с маргарин.

Ще останете очаровани от вкуса им

Освен това да не пропускаме и факта, че тези пуканки съдържат химическата съставка диацетил.

По време на обработката им тя се изпарява и навлиза в белите дробове, нанасяйки им сериозни увреждания.

Най-добре е да си изпукате сами пуканките така, както са го правили едно време нашите баби – в тенджерка или тиган на котлона.

Не се плашете, тъй като в това няма нищо сложно.

Нужни са ви само няколко минути и хрупкавите пуканки ще са готови.

Добавете в подходящ съд 1-2 с.л. олио или мас и изсипете шепа царевица за пуканки.

След това обвийте капака на тигана или тенджерката с алуминиево фолио от вътрешната страна (тази, която ще е към пуканките) и ги захлупете.

Движете съда напред-назад и само след няколко минути ще имате готови хрупкави пуканки.

След като вече сте си направили хрупкавите пуканки, не ви остава нищо друго, освен да се насладите на времето, което сте отделили за себе си.