Хвойновият дъх на джина, смолистият аромат на ригана и характерният мирис на сготвения чесън хармонират с агнешкото месо по неповторимо съблазнителен начин, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 - 6 порции

1 агнешко бутче от 
100 мл. зехтин
1 ч. л. риган
3 скилидки чесън, пресовани
50 мл. джин
1 ч. л. морска сол
1 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне

1. 
Бутчето се обезкостява, обтрива се с морска сол, черен пипер, риган, чесън и джин. Слага се в тавичка и се залива със зехтина. Отново добре се обтрива. Оставя се да се маринова поне 2 часа на хладно. Завива се на стегнато руло и се овързва на няколко места със здрав бял памучен конец, за да запази формата си при печене.

2. Месото се поставя върху решетка и се слага да се пече 20 мин. във фурна, загрята на 220° С, и се допича 90 - 120 мин. на 150° С или докато месото стане крехко. По време на печенето се обръща няколко пъти, за да се зачерви равномерно.