Тези картофени кюфтета с гъби са страшно вкусни и с хрупкава коричка.

Предлагаме ви рецептата за картофени кюфтета с гъби. Чудно вкусни, с хрупкава коричка и се правят много, много лесно.

Ще ги изядете и пак ще се облизвате за още. Само ги опитайте.

Трябват ни два килограма картофи, две глави лук, пет скилидки чесън, 400 грама гъби, четири лъжици брашно, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си запържим нарязания лук в олио, а после да прибавим към него и нарязаните гъбки. Запържваме си и тях, а след това слагаме вътре и нарязания чесън.

Картофите ги сваряваме, а после ги обелваме, охлаждаме ги малко и ги намачкваме хубаво на пюре. Прибавяме към тях подправките и брашното, а после хубаво разбъркваме сместа.

От тази готова картофена смес започваме да си оформяме кюфтетата като в средата им поставяме по една лъжица от вкусната плънка с гъбите, лука и чесъна.

Щом сложим плънката, покриваме я с тестото от картофите и пак си оформяме кюфтето. Готовите вече и напълнени кюфтета ги поставяме да се изпържат в нагорещеното олио.

Трябва да ги пържим и от двете им страни, докато не добият апетитен златист цвят и хванат лека коричка. След това ги сервираме на трапезата, докато са още горещи. А гарнитурата си е по наше желание.

За да ви е по-леко хапването, най-добре сложете към тях не месо, а някакъв вид салата или просто запечени зеленчуци. Но и мръвчица да изберете, пак е невероятна вкусотия.