Брускетите са италианско предястие, което се приготвя още от 15 век. Съществуват и много вариации на брускетите – с домати, зеленчуци, боб, консервирано месо и сирене. Най-популярният вариант е със зехтин, пресни домати, чесън и вид сирене.

Ето я и нея:

½ ч. ч. зехтин
250 гр. чери домати
3 скилидки чесън
2 с. л. балсамов оцет
2 ч. л. кафява захар
1 ч. л. мащерка
сол
200 гр. сирене
1 франзела

В купичка смесете зехтина, балсамовия оцет, захарта, солта и мащерката.

Залейте доматчетата със сместа, добавете чесъна и печете на 150 градуса за около час.

Нарежете една франзела на филийки, който също може да запечете.

За финал намажете филийките със сиренето, което сте избрали, поставете изпечените домати и поръсете с подправки.

Източник: "Да сготвим с Милена"