Продукти:

ананас (почистен и нарязан)

1 с. л. лимонов сок

4-5 с. л. кафява захар

листа мента (за украса)


Приготвяне:

Ананасът е много подходящ за грил, тъй като при печене не губи формата си. Същото важи и за ябълките и крушите. Карамелизирането се получава по-лесно в грил тиган, но скарата на барбекюто ще придаде незаменим опушен вкус.

Преди печенето накиснете резените ананас в купа с вода и лъжица лимонов сок, за да се хидратират и да запазят цвета си при печене, пише Elle. Докато киснат, почистете скарата с памучен тампон, напоен с олио. Наредете резените върху грила, поръсете със захар (или по желание – мед) и обръщайте често, за да не обгорят.

Когато се покрият с тънък карамелен слой, са готови за сервиране.