Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца.
Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници. Китай е най- големият пазар на патици в света. Условията за отглеждане на патици във фермите е изключително лошо, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици. foodpanda, подбра няколко факти за патешкото месо.    

•    Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.    

•    Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.    

•    Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.    

•    Месото има важни функции за тъканите в тялото ви.    

•    Поддържа кожата здрава и в добро състояние.    

•    Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен.    

•   Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак.     •    Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.