Най-хубавото на тази рецепта е, че съставките са въпрос на наличност и нищо не е излишно, всичко влиза в употреба.
Смеeм да твърдим, че рецептата е супер-здравословна, защото докато се готвят, температурата в съда не надвишава 96 градуса - няма кипене, никаква част от течността и соковете не се губи, полезните съставки не се разрушават от висока температура. За целта може да се използва и обикновена фурна на ниски градуси, може да се доверите и на уреда си за бавно готвене (ако имате такъв).

Необходимите продукти са въпрос на наличност и възможности.  В този случай използвахме тиквички, гъби, домати, моркови, зелена и червена чушка. Със същия успех може да се вложат и патладжани, зелен боб и каквото ви хрумне или имате узряло в градината.

Нарежете тиквичките на парчета, дълги горе-долу по 4-5 сантиметра и издълбайте вътрешността с ножче, така че да се получат малки тръбички. Наситнете наличните зеленчуци на горе-долу еднакви по дължина жулиени и напълнете тиквичките плътно. Подредете с малко разстояние между цилиндърчетата в достатъчно голяма тава.

Ако ви останат домати и гъби, може да ги пасирате заедно с вътрешната част от тиквичките и малко зехтин до гъсто пюре. Полейте пространството между тиквичките с пюрето, посолете добре, покрийте с фолио и слагайте във фурната на 100 градуса за 5 часа (или за 4 часа на висока степен в уреда).

След като са готови, с изненада ще установите, че сосът, с който сте ги поляли всъщност не се е сгъстил, а се е разредил леко, но това не е беда - може да го излеете в тиган и да го разбъркате с лъжица брашно, да кипнете и ще се сгъсти.
Пълнените рулца от тиквички са идеално предястие, основно ястие за хората, които не обичат месо и ако ви останат, могат да бъдат замразени в пластмасови кутии във фризера, ще издържат около 2 седмици



Източник: webcafe.bg