Всички знаят, че няма нищо по-хубаво от домашен „Наполеон“ с обилно количество крем, пише zajenata.bg. Заредете се с малко повече търпение и се насладете на хрупкавия десерт, познат на мнозина по света!

Необходими продукти:

За блатовете:

Брашно – 600-650 грама;

Маргарин или масло – 350 грама;

Яйца – 2 броя;

Вода – 150 мл;

Сол – 1/8 чаена лъжичка;

Оцет – 1 супена лъжица;

 

За крема:

Мляко – 3 чаши с обем по 250 мл;

Яйца – 6 броя;

Захар – 1.5 чаша капацитет от 250 мл;

Брашно – 3 супени лъжици;

Вaнилия – на вкус;

 

Начин на приготвяне:

За блатовете в студена вода добавете оцета и разбъркайте.


Разбийте яйцата. Смесете водата с оцет и разбитите яйца и добавете сол. Разбъркайте.

Студеното масло натрошете на едро ренде и смесете с брашното с помощта на нож. В получената смес направете кладенче в центъра и изсипете яйчената течност. Замесете тесто и разделете на 10-12 равни части. Сложете ги в хладилник за 1 час.

Включете фурната до 180 градуса.

Всяка топка тесто оформете на тънък пласт до колкото е възможно върху пергаментова хартия. Изрежете кръг от тестото с диаметър 24-26 см. Направете няколко дупки с вилица и печете всеки блат до златисто около 15 минути. След това ги оставете да се охладят добре.

За вкусния домашен крем смесете захарта, яйцата и брашното. Изсипете студеното мляко. Разбъркайте. Поставете върху слаб огън до кипване (не трябва да се оставя да ври), като се разбърква непрекъснато. Добавете ванилията. Охладете.

След това намажете всеки блат обилно с крем. Сложете следващия блат и отново намажете обилно с крем. Сглобете целия домашен „Наполеон“. Натрошете остатъците от блатове с ръце и поръсете тортата отгоре и отстрани.

Преместете тортата в хладилник, за да се напои добре с крема.