Хумусът е ястие, което се среща в близкоизточните и средиземноморски ястия. Неговата структура трябва да е кремообразна и леко пухкава. Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена, пише "Труд".

Всички в "ТикТок" полудяха по тази вкусна закуска, става за 2 минути


Обикновено хумусът се сервира с арабска питка, с помощта на която да загребете от вкусния арабски специалитет.

Ястието е служило като символ на националната идентичност както за Ливан, така и за Израел и е в центъра на реторична битка между двете страни.

Кюфтенца на фурна по турска рецепта - уникална вкусотия!

Необходими продукти:

• Нахут – 1 консерва 
• Сода за хляб – ½ ч.л.
• Лимонов сок – ¼ ч.ч.
• Чесън – 1 скилидка 
• Сол – ½ ч.л.
• Кимион – ½ ч.л.
• Пушен червен пипер – ½ ч.л.
• Тахан – ½ ч.ч.
• Зехтин – 2 с.л.
• Студена вода – ¼ ч.ч.

Без олио и висене над тигана: Тези вкусни кюфтета се правят сякаш сами

Отцедете сока от нахута и измийте зърната под течаща вода.

Поставете ги в блендер или чопър и добавете всички останали продукти. Необходимо е да получите гладка паста. Пробвайте на вкус и подправете допълнително, ако се налага.

Прехвърлете сместа в купа за сервиране и охладете за поне 30 мин.