Гладни ли сте? Време е да си припомним как се готви едно от най-традиционните ястия - мусака. Ето и рецептата.
Необходими продукти:

1/2 кг кайма
250 г картофи
1/2 глава лук
1 домат
1/2 стрък магданоз
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. джоджен
сол
1/2 с.л. олио
За заливката:
1 яйце
100 г кисело мляко
1/2 щипка сода
1/2 щипка сол

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото до омекване. Прибавя се каймата и се пържи, докато се позлати. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз и подправките и се оставя да къкри още няколко минути. Сместа се прибавя към картофите и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се пече във фурна до извирането й. Накрая се залива с разбитите яйца, кисело мляко, сода и сол и се запича за още 10-15 минути, докато заливката се позлати.