Nestle пуска нова линия луксозни шоколадчета KitKat на британския пазар, които ще струват до 14 паунда (17.40 долара) всяко.

Серията ръчно изработени шоколадови десертчета, които ще се продават в KitKat Chocolatory, включва няколко различни вкуса, в това число джин с тоник, черешов сладкиш и чай Ърл Грей, които ще струват по 7.50 паунда (9.33 долара) всяко.

Клиентите също така ще могат да създават шоколадови десертчета по собствено желание, които ще струват до 14 паунда, като предлаганите комбинации за вкус са близо 1 500.

Всяко десертче KitKat, продавано в Chocolatory, ще бъде произвеждано поотделно, с опаковка по избор, която ще позволява на клиентите да слагат своите имена и различни послания.

Продажбите на луксозните десертчета KitKat ще започнат в град Йорк по-късно през седмицата, докато онлайн магазинът ще стартира през ноември.

“KitKat е нашата най-популярна марка, а това е най-голямата новина за KitKat от представянето на KitKat Chunky преди 20 г.,” заяви Рабиа Хан, ръководител на KitKat Chocolatory за Nestle Великобритания и Ирландия.

Шоколадовите десертчета KitKat се произвеждат под лиценз от Hershey в САЩ.

Преди да бъде купена от Nestle, марката е пусната през септември 1935 г. от британската компания Rowntree, информира CNBC.