Няма наяждане с този лек градинарски омлет
Питателен и пълен с витамини той става бързо и лесно
Продукти
тиквички - 1 бр.
чушки - 4 бр. зелени и червени
лук - 2 гл.
магданоз - 1/2 връзка
чесън - 3 - 4 ск.
олио - 3 - 4 с.л.
кашкавал - 100 г
яйца - 7 бр.
черен пипер
сметана - 200 мл готварска
брашно - 3 - 4 с.л.
сол
Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете. Добавете чесъна и нарязания магданоз. Изсипете сместа в чиния.
В същия тиган задушете тиквичката и зелените чушки, нарязани на кубчета. След 15 минути свалете от котлона и ги изсипете в чиния.
Накрая задушете нарязаните червени чушки.Разбийте яйцата със сметаната, кашкавала, сол и пипер. Прибавете брашното, пресято с бакпулвера.
Получената смес разделете на три. Към едната добавете лука, към втората -тиквичката със зелените чушки и към третата - червените чушки.
В намаслена и поръсена с брашно форма изсипете сместа с лука. След това червените чушки и накрая тиквичките. Печете на 180 градуса 40 минути.
Последвайте ни
0 Коментара: