Лято е! Зеленчуци всякакви. Каква по-добра мотивация от това да си направим един лек, но и питателен и пълен с витамини, градинарски омлет. Ето я и рецептата.

Продукти

тиквички - 1 бр.

чушки - 4 бр. зелени и червени

лук - 2 гл.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 3 - 4 ск.

олио - 3 - 4 с.л.

кашкавал - 100 г

яйца - 7 бр.

черен пипер

сметана - 200 мл готварска

брашно - 3 - 4 с.л.

сол

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете. Добавете чесъна и нарязания магданоз. Изсипете сместа в чиния.

В същия тиган задушете тиквичката и зелените чушки, нарязани на кубчета. След 15 минути свалете от котлона и ги изсипете в чиния.

Накрая задушете нарязаните червени чушки.Разбийте яйцата със сметаната, кашкавала, сол и пипер. Прибавете брашното, пресято с бакпулвера.

Получената смес разделете на три. Към едната добавете лука, към втората -тиквичката със зелените чушки и към третата - червените чушки.

В намаслена и поръсена с брашно форма изсипете сместа с лука. След това червените чушки и накрая тиквичките. Печете на 180 градуса 40 минути.