Европейската агенция за безопасност на храните одобри изсушените червеи като храна, която не крие рискове за здравето, пише Труд бг.

Според базираната в италианския град Парма структура, за хората е напълно безопасно да ядат цели или стрити на прах червеи.

От агенцията уточняват, че все пак трябва да внимаваме с какви храни ги комбинираме, за да не доведе консумацията им до нежелани алергични реакции.

Насекомите като скакалци, хлебарки, щурци и различни видове червеи често са наричани храната на бъдещето заради високото съдържание на протеини в тях, както и възможността да се отглеждат бързо и евтино.

Още през 2013 г. Агенцията на ООН по храните и земеделието заяви, че насекомите са годни за консумация, тъй като имат малко мазнини и са полезни за хранене на хора, домашни любимци и селскостопански животни.