Макар запечените на фурна ароматни картофки все още по-често се предагат като гарнитура към месо и риба, все повече хора в Гърция ги избират за основно ястие за обяд, допълнени със салата, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
1 кг. картофи, обелени

100 мл. лимонов сок
60 мл. зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 ч. л. сушен риган
1 ч. л. морска сол
½ ч. л. черен пипер
1 ч. ч. зеленчуков, пилешки или агнешки бульон


Начин на приготвяне
1. 
Картофите се нарязват на четвъртини.

2. Смесват се лимоновият сок, зехтинът, риганът, солта, пиперът и бульонът. Разбъркват се и в тях се сипват картофите. Смесват се добре и се оставят 2 часа да се мариноват.

3. Сипват се в тавичка и се слагат в загрята фурна на 200° С около 60 мин., като се разбъркват 2-3 пъти. Когато са готови, може да се запекат под грил още 10 мин. за да се зачервят добре.