Според София Лорен тайната на хубавата фигура е в ограничаване калориите на приеманата храна и изразходване на повече енергия. Затова 78-годишната прима на италианското кита избягва мазнините, но пие много минерална вода, билкови чайове и минимум по чаша фреш дневно.
Сред любимите й храни е пилешкото, което София умее да приготвя по десетки начини. Ето един от тях<br /> лишава от тях, но съветва да не се злоупотребява със сосове от сметани и сирена, а те да се приготвят с ниско съдържание на мазнини. <br /> <div style="text-align: center;"><strong>Пилешка салата ала Лорен</strong></div> <br /> <strong><u>Продукти 2-3 порции:</u></strong><br /> <br /> Пилешки гърди (около 0,5 кг)<br /> 3 твърдо сварени яйца<br /> 1-2 корена от магданоз<br /> листа от магданоз<br /> 1 морков<br /> 1 глава лук<br /> 1 тънка &bdquo;филийка&rdquo; целина, нарязана на ивици<br /> 3-4 стръка нарязан зелен лук<br /> 2 скилидки наситнен чесън<br /> 2 с.л. зехтин<br /> сокът от 1 лимон<br /> сушен босилек <br /> други подправки &ndash; според вашия вкус.<br /> <br /> <strong><u>Приготвяне:</u></strong><br /> <br /> Пилешките гърди се нарязват на тънки лентички и се варят заедно с: коренчета от магданоз, скълцаната на 4 парчета глава стар лук, целината, моркова (цял). Когато са готови, бульонът можете да отделите и да употребявате отделно. Сварените продукти се нарязват (без стария лук, който се изхвърля &ndash; той е само за аромат), както следва: пилешките ивици напречно на още 2-3 парченца, така че да са подходящи по големина за салата, морковът &ndash; на тънки колелца, коренчетата магданоз &ndash; също, ивиците целина &ndash; на кубчета. Слагат се в подходяща купа и към тях се добавя зеленият лук, чесънът, а най-отгоре - нарязаните на ситно яйца. Поръсва се със сухия босилек и се слагат листата от пресния магданоз.<br /> &nbsp;