Необходими Съставки

ориз – 230 г
захар – 200 г
масло – 100 г
прясно мляко – 1/2 л
яйца – 4 бр.
захаросани плодове
стафиди – 100 г
ванилена захар – 1/2 пакетчета
орехи
масло – за намазване
галета – за поръсване
мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза, отцедете го и го попарете 3 пъти в гореща вода. След това го сложете да се вари в нова вода 10 минути. Прецедете го, залейте с горещо прясно мляко и сложете да се задушава за около 20 минути. Охладете го леко.

Разбийте захарта и мекото масло на пяна и добавете един по един жълтъците, ванилената захар, накиснатите и отцедени стафиди, нарязаните плодове и накрая ориза.

Сместа разбъркайте внимателно с отделно разбитите на сняг с щипка сол белтъци.
Прехвърлете сместа във форма за пудинг /или друга подходяща/, която сте намаслили и поръсили с галета. Сложете капак и варете около 40 минути /или по-малко/.

При поднасяне пудингът се прехвърля в чиния и се залива с плодов сироп по желание.