Следващия път, когато каните повечко хора на гости, разнообразете менюто от сандвичи и салати с тази сладко-солена глезотийка. Става бързо и можете да я приготвите от предния ден, като оставите запичането за последния момент, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 20 броя
20 сушени сливи без костилка

200 гр. нарязан на тънки парченца бекон
200 мл. червено вино
1 дафинов лист
3 карамфилчета
5 зрънца бахар

Начин на приготвяне
1. Виното се слага да заври заедно с подправките. След 5 мин. се прибавят сливите. След като поврят 2-3 мин. се отцеждат и се охлаждат.
2. Всяка слива се завива с резенче бекон и се закрепва с клечка за зъби. Сливите се запичат за 10 мин. на 200°С, докато порозовее беконът.

Идея:
В сливата може да се сложи ядка препечен бадем, лютив сос или синьо сирене.