Един нестандартен начин за приготвяне на пържоли, които се получават изключително вкусни, крехки и сочни.

Отнема доста време, но чакането определено си струва.

Не е за вярване какво ще се случи, ако пробиете малка дупчица в яйцето

Необходими продукти:

1/2 кисела зелка

500 гр. свински вратни пържоли

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

Отделете листата кисело зеле. Смесете подправките. Поръсете всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато.

На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавете в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Сложете гювеча в студена фурна.

След като сложите гювеча с пържолите във фурната включете на 220 градуса и след като достигне температурата, намалете на 180 градуса и ги оставете още минимум час.