Тази рецепта се приготвя много бързо, лесно, резултатът е безкрайно вкусен - получава се ястие, което наподобява палачинка, но има вкус на пица.


Не слагайте яйцата на вратата в хладилника! Безумно опасно е СНИМКИ


Всички винаги са очаровани от него.

Необходими продукти:

2 яйца

300 мл. кисело мляко

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода

240 гр. брашно

100 гр. шунка

100 гр. сирене

100 гр. чушка

зелен лук

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата, млякото, разбъркано предварително със содата и солта, и брашното. Разбъркайте добре.

Нарежете шунката и чушките на малки кубчета, а зеления лук на ситно. Настържете сиренето. Добавете ги към сместа и отново разбъркайте.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Вземете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатула. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова. Поднесете с кетчуп и свежа салата.