Изобилието на есента дава възможност да разнообразите семейното меню с интересни салати, вкусни и витаминозни, събрали в себе си сладост и хранителни вещества от златния сезон.

Откакто я опита, мъжът ми все ме кара да правя тази вкусна салатка с авокадо

Необходими продукти:

2 бр. цвекло
1 морков
200 гр. тиква
1 узряла твърда круша
4 с. л. тиквени семки
4 с. л. сушени боровинки или стафиди
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. сок от портокал
3 с. л. зехтин или слънчогледово олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете цвеклото, крушата, тиквата и моркова. Настържете ги.
Залейте боровинките или стафидите с гореща вода за 10 минути. Отцедете, изплакнете ги със студена вода и ги добавете към салатата, съветва mamaninja.bg.

Смесете лимоновия и портокаловия сок със зехтина или олиото и добавете сол на вкус. Залейте салатата с дресинга и я поръсете с тиквените семки.