Фолк дивата Ивена не спазва никакви диети. Тя похапва почти от всичко, но в умерени количества. Сред любимите й продукти е рибата, затова и се е научила да я приготвя по различни начини. Ето и тайната на нейните неустоими рибени филенца по италиански.
&nbsp;Продукти:<br /> <br /> 2 с.л. зехтин<br /> 1 малка глава лук, нарязан на кръгчета<br /> 2 скилидки чесън, счукани на ситно<br /> 2-3 настъргани домата<br /> 1 чаша маслини (обезкостени и разполовени)<br /> 1 с.л. накълцан пресен магданоз<br /> 1/2 чаша сухо бяло вино<br /> 600 гр. бяла риба (филе)<br /> <br /> Приготвяне:<br /> <br /> В голям тиган загрейте мазнината на среден огън и задушете в нея чесъна и лука до омекване. Добавете доматите, маслините, магданоза и виното. Оставете да къкри 5 мин. Поставете филетата в соса. Оставете на огъня за още 5 минути, докато рибата побелее и започне да се къса лесно.<br /> <br /> А е то и един подходящ гръцки сос, който е приложим за всякаква риба:<br /> <br /> Гръцки сос Скордаля за риба<br /> <br /> 5-6 скилидки чесън<br /> 50 гр. орехи<br /> 1 филия бял хляб<br /> 2 с.л. зехтин<br /> 1 с.л. лимонов сок<br /> 4 с.л. вода<br /> <br /> * Филия бял хляб се накисва във вода и се изстисква;<br /> * В блендер се смесват зехтина, нарязаните орехи и скилидики чесън, лимоновия сок и хлябаи се разбива добре (може да се постигне и с миксер)<br /> <br /> Получава се гъст орехово-чеснов сос, който е готов за сервиране без допълнителна топлинна обработка.<br /> <br /> Може да се приготви вариант с кисело мляко &ndash; 1 кофичка кисело мляко, чесън, орехи, 1 с.л. зехтин &ndash; е променен вариант на класическта рецепта, но също толкова вкусен сос към риба.<br />