Предлагаме ви рецептата за феноменално вкусния италиански десерт Сбричолата. Да, звучи засукано и завъртяно, но ако знаете само какъв еликсир е за небцето.

И повярвайте, не се прави никак сложно.

Уникално вкусен и разтапящ се в устата е този италиански десерт Сбричолата

Трябват ни 300 грама брашно, 150 грама захар, 150 краве масло, едно яйце, един жълтък, един бакпулвер, щипка сол, едно пакетче ванилия, едно пакетче пудинг ванилия, 400 грама прясно мляко.

Първо е необходимо да си направим маслени трохи от брашното, захарта, маслото, жълтъка, яйцето, бакпулвера, ванилията и солта. Тестото обаче не се меси, а продуктите си ги стриваме с ръце. Щом е готово, това тесто се слага в хладилника за около час, за да стегне.

През това време ние пък си правим пудинга, както си пише на опаковката. После от тестото слагаме около една трета във формичка за печене и го притискаме към стените и дъното хубаво с ръце.

Отгоре заливаме с готовия вече пудинг, който обаче трябва да е станал по-гъст и да е вече изстуден. Върху пудинга поставяме останалата част от маслените трохи.

Уточняваме, че бихте могли да използвате и друг крем за този невероятен сладкиш. Ние го правим с ванилов и така си е по рецептата, но може да използвате лимонов, яйчен или какъвто вие обичате и предпочитате.

Сладкишът се пъха във фурната, където си го изпичаме до готовност, на температура не по-висока от 180 градуса. Да знаете какво чудо става, направо още сега ще се запретнете и ще си го измайсторите.