Маринатата за месото на барбекю е особено важна. В тази рецепта ви предлагаме тя да е семпла, свежа и билкова, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4

1 кг. свински ребърца
100 мл. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 скилидка чесън, ситно нарязана
2 с. л. "Maggi" Апетит Барбекю
2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
1 с. л. нарязана прясна мащерка
1 зелена люта чушка, по желание

Начин на приготвяне

1. 
Смесват се зехтинът, MAGGI® Апетит Барбекю, балсамовият оцет, лукът, мащерката, чесънът и нарязаната зелена чушка. Ребърцата се объркват добре със сместа и се оставят да се мариноват, покрити за 4-5 часа в хладилника.

2. Парчетата се увиват поотделно в алуминиево фолио и се слагат във фурната на 180° С за 50-60 мин.

3. Фолиото се маха и ребърцата се допичат на загрято барбекю или грил-тиган, на умерена температура за 10-15 мин., докато се зачервят.