Днешното ни кулинарно предложение е колкото вкусно, толкова и цветно, а най-хубавото е, че може да се приготви за нула време.
Необходими продукти:

600 г червено цвекло
300 г моркови
200 г сирене „Халуми“ (по желание)
150 г жълти чери домати
100 г зелени маслини (без костилки)
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
30 мл червен винен оцет
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус  

Начин на приготвяне:

Цвеклото и морковите се обелват и се нарязват първо на тънки ленти, а след това – на ивички.

Маслините се наситняват, чесънът се стрива на паста, а чери доматите се разполовяват.

В купа се смесват цвеклото, морковите, чесънът, доматите, риганът, оцетът, зехтинът, сол, черен пипер и маслините.

Гювечетата се мажат със зехтин.

По желание на дъното им се слага нарязано на кубчета сирене „Халуми“.

Зеленчуците се разпределят в гювечетата, поливат се с малко зехтин и се похлупват.

Ястието се пече около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Източник: vesti.bg