Контрастът между меката млечно-плодова сърцевина и хрупкавата бадемова коричка прави тези мъфини истински съблазнителни и без шанс да им се устои.
Необходими продукти за 16 - 18 броя

450 гр. брашно
1 пакетче  бакпулвер
1 щипка сол
½ ч. л. канела
3 яйца
200 гр. фина кристална захар
120 мл. олио от гроздови семки
150 мл. прясно мляко
150 гр. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
3 праскови, обелени и нарязани на кубчета
за пълнежа:
100 гр. крем сирене
150 гр. пудра захар
1 яйце
за хрупкавата бадемова коричка:
90 гр. кафява захар
70 гр. брашно
60 гр. масло
50 гр. филирани бадеми

Начин на приготвяне

1. 
Брашното се пресява със солта, канелата и бакпулвера.

2. Прясното мляко се разбърква с киселото мляко и лимоновия сок.

3. Яйцата се разбиват на светла пяна със захарта. Постепенно при непрекъснато разбъркване се налива олиото. Добавят се половината от млечната смес, половината от брашнената смес, втората половина от млечната смес и останалото брашно. Разбърква се до хомогенна смес.

4. За пълнежа сиренето се разбива внимателно със захарта на бавни обороти. Добавя се яйцето. Бърка се с бъркалка.

5. За хрупкавата коричка брашното се разбърка със захарта и бадемите. Добавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива на трохи.

6. На дъното на формички за мъфини се слага по 1 с. л. от тестото, отгоре се слагат няколко кубчета праскови, лъжица от пълнежа, отново 1-2 с. л. от тестото, отново 3-4 кубчета праскови и обилно се поръсват със сместа за хрупкавата коричка.

7. Пекат се в загрята фурна на 170° С около 30 мин.