Вариация на вкусната италианска тема "пармиджана", тази рецепта заменя обичайния патладжан със сочни пилешки филета, а резултатът е като за облизване на пръсти, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки гърди
4 с. л. зехтин Classic
3 скилидки чесън, ситно нарязани
400 гр. консервирани домати
½ ч. л. риган
2 с. л. босилек, нарязан
100 гр. моцарела или топено сирене
1 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
50 гр. пармиджано или кашкавал, ситно настърган
1 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 с. л. кедрови ядки или белени слънчогледови семки
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
1.
Пилешките гърди се обтриват със сол и пипер и се запечатват на умерен огън в тиган с 2 с. л. загрят зехтин. Изваждат се и се слагат в съд за печене.
 
2. Останалата мазнина се добавя в тигана от пърженето и чесънът се разбърква в нея няколко секунди на умерен огън, докато стане ароматен. Сипват се доматите и риганът. Разбъркват се 5-6 мин. Добавя се босилекът и се посолява на вкус. Филетата се заливат със соса. Върху всяко парче месо се поставя резен моцарела или топено сирене.

3. Трохите се разбъркват с пармиджаното или кашкавала, магданоза и ядките. Филетата се поръсват със сместа и се запичат 20 мин. в загрята фурна на 190° С, докато пармиджаното се зачерви.