Някои вериги за бързо хранене, специализирани в предлагането на пилешки продукти, имат в асортимента си по една-две рецепти за пилешки крилца. Но както всеки уважаващ себе си чревоугодник ще потвърди, няма нищо по-вкусно от домашно приготвените "купешки" специалитети. Така че защо да не направите нашите крилца ваши и не ги поднесете при следващия удобен случай? Конкуренцията ще бъде съкрушена и ще отбележи значителен спад в оборота, защото всички ще искат да похапват при вас.
Необходими продукти за 20 броя

1 кг. пилешки крилца
⅓ ч. ч. кетчуп
⅓ ч. ч. мармалад от кайсии
1 с. л. оцет
1 с. л. соев сос
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. зехтин
1 пресована скилидка чесън

Начин на приготвяне

1. 
Крилцата се измиват и се подсушават.

2. В тиган се смесват кетчупът, мармаладът, оцетът, соевият сос, доматеното пюре, чесънът и зехтинът. Загряват се леко, докато сместа стане хомогенна. След като изстине, глазурата се изсипва върху крилцата. Покриват се и се оставят да се мариноват поне 2 часа в хладилника.

3. Фурната се загрява на 180° С. Маринованите крилца се отцеждат и се слагат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се 45 мин., като веднъж се обръщат и се мажат с останалата глазура.