Сигурно вече знаете, че сочността на телешките кюфтенца си е голямо предизвикателство. Всъщност с тази рецепта вече не е, в което може да се убедите само след 30 минути, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
400 гр. телешка кайма
1 яйце
2 стръка пресен лук, ситно нарязани
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. заквасена сметана
½ ч. л. чеснов пипер
1 с. л. каперси, нарязани
4 резена бекон
4 резена гауда или кашкавал
за гарниране:
2 тиквички, нарязани на кубчета
2 с. л. копър, нарязнан на ситно
3 репички, нарязани
3 с. л. изцедено кисело мляко
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне
1. 
Каймата се обърква с яйцето, лука, доматеното пюре, сметаната, чесновия пипер и каперсите. Меси се 3-4 мин. и се оформя на 4 големи кюфтета.

2. Всяко кюфте се увива с резен сирене и резен бекон и се слага във фурна, загрята на 180° С. Пекат се около 20 мин.

3. Тиквичките се пускат за 3 мин. във вряща подсолена вода, прецеждат се и още топли се разбъркват с копъра, репичките и млякото.