Суфлето е най-непослушният десерт
Този десерт ще накара всички ваши рецептори да трептят от удоволствие
Всички видове суфлета обединява капризния им кулинарен нрав - това ястие се смята за едно от най-непредсказуемите при приготвянето му. Когато се пече, то силно се раздува, но когато се извади от фурната и минат около 20 минути, ястието, което до този момент е изглеждало перфектно, спада изведнъж. Каква е причината?
Принципът на приготвянето на всички видове суфлета е в разделянето на белтъците от жълтъците. Жълтъците се смесват с другите съставки, които участват в ястието, а белтъците се разбиват на твърд сняг и внимателно се смесват с жълтъчната смес. Целият процес завършва със запичане във фурната.
Тайната за правилното приготвяне на суфлето е именно в разбиването на белтъците на твърд сняг и когато се смесват с жълтъчната смес (запазването на въздушността им).
Солено суфле
Майсторите готвачи съветват, докато суфлето се пече фурната, да не се отваря, и още една важна хитринка: във форми с вертикални стени, суфлето се вдига и запазва правилното си състояние.
Последвайте ни
0 Коментара: