Попълнете търсена ключова дума или фраза

Свинско филе със сини сливи и бекон

https://blitz.bg/layfstayl/vkusotii/svinsko-file-ss-sini-slivi-i-bekon_news477684.html Blitz.bg София, България 08 Ян. 2017, 12:57 1039 прочита 0 коментара
Тази майсторска рецепта е добър избор за празнични поводи, защото може да се поднесе както на красиви порции с подходяща въглехидратна гарнитура като ориз с ядки, така и като парти хапки, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
800 гр. свинско бонфиле

100 гр. сини сливи без костилки, нарязани
50 гр. бекон, ситно нарязан
50 гр. леко синьо сирене, натрошено
2 с. л. зехтин
 сол и шарен пипер на вкус
за соса:
200 мл. сметана 20%
50 гр. синьо сирене


Начин на приготвяне
1. В средата на филето се правят два кръстообразни разреза от единия до другия край с помощта на тънък, остър и дълъг нож. Месото се подправя от всички страни със сол и шарен пипер.
2. Смесват се беконът, сливите и синьото сирене. Със сместа се пълни филето от двете страни. Намазва се със зехтина и се слага в загрята фурна на 220° С да се запече 10 мин. и още 20 мин. на 180° С.
3. Готовото месо се завива с алуминиево фолио да постои 20 мин. и се нарязва на кръгчета.
4. За соса сметаната се загрява, вътре се натрошава сиренето и се разбърква на тих огън, докато се стопи. Заливат се кръгчетата филе и се сервира.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам