Понякога добрата, успокояваща храна неочаквано се появява между две филийки хляб. Средиземноморският сандвич по тази рецепта може да утолява, удивява и утешава по всяко време на деня, пише menumag.bg.  
Продукти:

1 пърленка или пита
1 скилидка чесън
2 патладжана
4 с. л. зехтин
200 гр. моцарела или овче сирене
2д омата, нарязани на тънки кръгове
за соса:
 готов зелено песто или нарязани листа от босилек
100 мл. зехтин
1 скилидка чесън, нарязана
2 с. л. орехи
2 с. л. фино настърган пармезан
 
Начин на приготвяне

1. 
Питката се срязва през средата на две половини, които се слагат да се запекат за 10 мин. във фурна, загрята на 180° С. Натриват се с разрязаната скилидка чесън.

2. Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см, посоляват се и се намазват със зехтин. Изпичат се в загрят грил-тиган от двете страни.

3. Всички продукти за соса се пасират заедно. Намазват се двете половини на питката със соса, подреждат се патладжаните, върху тях се слагат резени моцарела, резени домати и отгоре – отново сос. Запичат се 10 мин., докато сиренето се разтопи.