Днес, ние ви представяме една от най-простите и ефикасни рецепти за пилешки гърди. Пилешкото филе е ценен хранителен продукт, който може да бъде приготвен по сто различни начини, но нашата рецепта си заслужава вниманието.

Четирите леснодостъпни съставки, краткото време за неговото приготвяне (по-малко от 1 час) и ниската хранителна стойност на ястието, са изключително удовлетворяващи.


Тази рецепта е за по-мързеливите и непременно трябва да се приготви от всеки, който се опитва смъкне натрупаното тегло по празниците.

Съставки:

Пилешки гърди – 2 бр.

Камби – 2 бр.

Заквасена сметана – 100 грама

Кетчуп – 100 грама

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Изплакнете пилешките гърди и отстранете кожата от тях. Направете на всяка половина дълбок от горната част диагонален разрез на разстояние около два сантиметра един от друг.

Измийте чушките (камбите), отстранете семките и ги нарежете на дълги ивици. Поставете лентите във всеки разрез на пилето.

Смесете кетчупа, заквасената сметана, солта и черния пипер.

Пилешките гърди се поставят в тавичка, след това с четка се намазват със зехтин или олио и се заливат с подготвения сос.

Загрейте фурната до 200 градуса и сложете пилето вътре. Горната част на пилето трябва да се покрие с фолио за 20-30 минути, след това да се отстрани, в противен случай, ще изсъхне. Пилешките гърди ще бъдат готови за общо 40-45 минути.

Това е! Сочните пилешки гърди с вкусна коричка са готови и можете да се насладите на техния деликатен аромат. Сервирайте ястието с пресни зеленчуци, зелени билки или ориз.