Необходими продукти:

20 грама брашно
20 грама масло


1 и 1/2 чаена чаша кафява захар
2 чаени чаши прясно мляко
1/4 чаена лъжичка сол
3 разбити жълтъка
1 чаена лъжичка ванилова есенция
1 изпечена кора за пай
 
за глазурата:
 
3 белтъка
1/4 чаена лъжичка лимонтузу
1/2 чаена чаша захар
 
Начин на приготвяне:
 
Разтопете маслото, прибавете брашното и разбъркайте го хомогенност. Добавете захарта, прясното мляко и солта.


Изчакайте сместа да заври, добавете жълтъците и ванилията. Сипете полученият крем в кората за пай.
Разбийте белтъците със захарта и лимонтузуто и разпределете сместа с помощта на шприц върху горещата плънка.
Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 20 минути до златист цвят, оставете да изстине и охладете десерта. Поднесете студен и се насладете.