Аспержите са виновникът урината ви да мирише

Слуховете са верни - аспержите са склонни да направят урината да мирише странно. Причината е аспарагусова киселина - химично вещество, което се среща само в тях. Когато тялото ви смила зеленчука, то разгражда киселината в група серни съединения. Те са това, което води до силна неприятна миризмата.

Цвеклото и червените плодове могат да оцветят урината

Ако видите, че урината ви е розова, първо помислете какво сте яли. Ако е цвекло или червени плодове, най-вероятно това е причината.

Морковите оцветяват кожата оранжева

Тъй като те имат високо съдържание на бета-каротин, оранжево-червен пигмент, яденето на твърде много моркови може да причини каротенемия - състояние, което придава на кожата оранжев оттенък. Оцветяването е най-видимо по дланите на ръцете, стъпалата на краката и на лицето. За да се случи това обаче трябва да ядете около десет моркова дневно в продължение на две седмици.

Билки + лекарства – опасна комбинация!

Някои храни правят изпражненията черни

Промяната в оцветяването или консистенцията на изпражненията не е добър знак, но в някои случаи това може да е резултат от вашата диета. Според Medlineplus.gov, яденето на черен джинджифил, боровинки, кървавица или приемане на желязо като добавка може да доведе до оцветяване на фекалиите.

Изкуствените багрила могат да оцветят изпражненията

Ако сте прекалили с някакъв вид храна с много изкуствени оцветители, не се притеснявайте, ако ги видите на следващата сутрин в тоалетната. Храни като ледени близалки, гумени мечета или бонбони най-вероятно ще окажат този ефект.

Любимата храна на българите удължава живота

Бананите помагат за плосък корем

Ако се чувствате малко подути напоследък, може би е добре да добавите банан към сутрешната си закуска. Според проучване, жените, които ядат банан всеки ден, съобщават за по-малко подуване от тези, които просто пият вода. Експертите предполагат, че това е така, защото плодът е с високо съдържание на калий, който помага да се балансира натрия и да се предотврати задържането на вода.

Някои храни може да ви приспят

Вече знаете, че твърде много пуйка може да ви направи сънливи. Но знаехте ли, че храни, съдържащи повече триптофан, като бадеми, пиле, боб и мазни риби е също толкова вероятно да ви накарат да търсите възглавницата.

Тъмният шоколад намалява стреса

Сякаш имаме нужда от друга причина да обичаме шоколада, но според проучване, тъмният може да редуцира стреса чрез намаляване на кортизола.  Проучванията също така установяват, че шоколадът подобрява настроението, паметта и имунитета.

Киселинните плодове увеличават желанието ви да пишкате

Ако постоянно ви се пишка, помислете дали не ядохте повече цитруси. Плодове като портокали, грейпфрути и клементини, както и ананаси и домати, са силно киселинни, което означава, че те могат да раздразнят пикочния мехур и да увеличат желанието за „малка нужда“.

Кориандърът облекчава храносмилателната система

Ако страдате от синдром на раздразнените черва, яжте кориандър. Според проучване, хората с раздразнен стомах, които прибавят от билката към храната си, съобщават за успокояващ ефект.