Необходими продукти:
250 г нишесте

80 г брашно
8 г суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 мл топла вода
10 г бакпулвер
За соса:
80 г мед
80 г масло
Начин на приготвяне:
Нишестето, брашното, сухата мая, солта, захарта и топлата вода изсипете в купата на блендера. Разбийте.

Добавете бакпулвера, разбийте пак и оставете настрана за 30 минути. В момента в купата има мръсно бяла течност, наподобяваща рядка боза.
Това е и търсеният резултат - не се притеснявайте. Тези палачинки са доста по-различни, пише kulinarno.bg.

Разтопете маслото и докато е още топло добавете в него меда. Разбъркайте.

Три ястия за новогодишната трапеза, с които ще привлечете късмет в дома си

Разбъркайте на ръка тестото с лъжица. Сгорещете тиган на умерен огън.

С черпак гребвайте по 1/3 от количеството на черпака и изсипвайте в средата на тигана. Най-добре е да използвате съд с незалепващо покритие и да готвите без мазнина. Ако нямате, можете да мажете с малко масло тигана.

Тъй като сместа за палачинките е много течна, те се пекат само от едната страна. Така че дръжте 3-3:30 минути докато видите леко потъмняване на ръбовете. После извадете в чиния и продължете с печенето на следващите.

Когато всички палачинки са готови, покапете с медено-масления сос и поднесете.

Същите плоски питки могат да се сервират и като хляб без този сос.