С помощта на кайма приготвяме всевъзможни вкусни ястия. Тези скоростни гнезда от кайма са приказен ордьовър или мезе за бира
Необходими продукти:
кайма
кромид или пресен лук
подправки
кашкавал
гъби
сирене
червени печени чушки
топено сирене
други продукти, с които вие разполагате
 

Приготвяне:
Смесете каймата с подправките, които обичате.
Нарежете лука и объркайте добре.
Разделете каймата на топки.
Сплескайте ги и с помощна на бутилка, чаша или метална кутийка от напитка натиснете върху каймата, за да оформите гнездото.
Наредете в тавичка и запечете.

Когато каймата бъде почти готова, напълнете гнездата с подготвената плънка.
Можете да разиграете няколко варианта, даже едновременно.
Част от гнездата от кайма напълнете с гъби, предварително задушени в мазнина или стерилизирани и покрийте с кашкавал или с топено сирене.

Други гнезда от кайма напълнете с натрошено сирене и печени чушки.
В трета група можете да сложите кисели краставички или резенче домат и отгоре счукайте яйце.
Можете да се сетите и за друг вид плънка.
Оставете във фурната за кратко, докато яйцето се изпече или докато кашкавалът омекне и придобие хрупкава коричка.

Поднасяте топли.
Тези гнезда с кайма са удобни, тъй като бихте могли по-рано да ги изпечете, а да ги напълните с плънката, когато седнете да се храните или когато ще ги поднесете на вашите гости.

Източник: zajenata.bg