Необходими продукти:

бутер тесто - 1 кг охладено
ЗА КРЕМА
брашно - 5 с.л
захар - 1 ч.ч
масло - 60 г
яйца - 3 бр.
жълтъци - 3 бр.
ванилия - 2 бр.
прясно мляко - 1 л
орехи - за поръсване
жълтъци - 1 бр. за намазване
Начин на приготвяне:

Разлистете бутер тестото и по дължина нарежете на ленти с дебелина един сантиметър. Вземете алуминиеви формички за фунийки и увийте всяка лента около тях. Сложете в тава с хартия за печене и подредете фунийките в нея.

Шеф готвач разкри тайната на перфектните пържени картофки

Намажете с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин. Извадете, махнете от формите и охладете.

Направете крема като в тенджерка сложете 800 мл от млякото със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне.

Разбийте яйцата, жълтъците и останалото мляко с брашното. Добавете ги на тънка струйка, при непрекъснато бъркане при млякото. Бъркайте до получаване на гъст крем. Ароматизирайте с ванилията и махнете от котлона.

Оставете крема леко да се охлади и напълнете с него фунийките. По желание поръсете с натрошени орехи.