Това е рецептата за бърза бананова торта, която приготвям, когато имам гости, за които нямам много време да се подготвя.

Споделям я с вас, тъй като всеки изпада в подобно положение – хем искаме да се представим добре пред гостите с домашна храна, хем не разполагаме с много време да готвим.

Необходими продукти:

готови блатове за торта

3-4 банана

краве масло

4 пакетчета суха сладкарска сметана

3 желатина

ванилия

за декорация – по ваш вкус

Приготвяне:

Използвайте форма за торта с подвижен ринг.

На дъното сложете 2 или 3 кръгли блата за торта. Не е нужно да ги слепвате с нещо като мармалад или сметана, но ако желаете можете да им сложите.

Блатовете, които купувам, са леко сиропирани и това е достатъчно при мен.

Нарежете бананите на колелца и ги запържете за кратко в краве масло, колкото да се омазнят. Не ги бъркайте енергично, за да не се натрошат.

Моя приятелка ги карамелизира, но аз не съм ги правила по този начин.

Сложете ванилията и ги изсипете с маслото върху блатовете в ринга. Маслото попива в блатовете.

Когато бананите изстинат, разбийте 3-те сметани (4-та е за декорация). Добавете разтопения на водна баня желатин.

Изсипете върху блатовете и бананите.

Сложете формата в найлонова кесия и пъхнете във фризера за 1 час. Така желатинът се стяга бързо. След това извадете вашата бананова торта от формата. Сложете я върху тортена чиния и декорирайте. Аз разбих 4-я пакет сметана. Сложих настърган шоколад.