Комбинацията от круши и малини е рядко срещана, но превъзходна. Двата плода успяват да запазят индивидуалността си в този чийзкейк, като му дават преимуществото непрекъснато да изненадва с вкуса си, piwe Менумаг.бг.
Необходими продукти за 12 порции

200 г маслени бисквити
100 г меко масло
2 с. л. какао
2 с. л. сусам
за плодовия пълнеж:
2 ароматни зрели круши, нарязани на малки кубчета
100 мл вода
3 с. л. захар
1 с. л. натурално царевично нишесте
300 г малини
за пълнежа:
200 г бял шоколад, нарязан
100 мл сметана
700 г крем-сирене
½ ч. ч. фина кристална захар
3 яйца
2 ч. л. бурбонска ванилова захар
100 г какаов крем 


Начин на приготвяне

1. 
Бисквитите се смилат заедно с какаото и се прибавят маслото и сусамът. Сместа се притиска върху дъното на форма с подвижни стени, застлана с хартия за печене. Слага се във фризера за 20 мин.

2. За плодовия пълнеж се слагат да заврат водата, захарта и крушите. Като поврат 3-4 мин, се добавя нишестето, разтворено в 1-2 с. л. студена вода и се разбърква, докато се сгъсти. Прибавят се малините, разбъркват се и сместа се сваля от огъня и се охлажда.
3. Фурната се загрява на 160° С без вентилатор, като на дъното се поставя тавичка с вода.

4. Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадът, разбърква се, докато се стопи.

5. Крем-сиренето се разбива със захарта на бавни обороти. Едно по едно се прибавят яйцата при бавно разбъркване. Слагат се ванилената захар и бялата шоколадова смес. Половината от сместа се сипва върху охладената основа, отгоре се разпределя половината от малиновата смес и на няколко места разбитият какаов крем. Сипва се останалата бяла маса и се покрива с останалата половина от малиновата смес. С върха на ножа може леко да се разбърка, за да се получи мраморен ефект.

6. Чийзкейкът се пече около 50 мин, като не бива да се зачервява. Изважда се от фурната, охлажда се и се слага в хладилник за една нощ. Изважда се от формата и се гарнира с пресни круши, малини и мента.