Необходими продукти:

за тестото

125 грама кефир
175 грама брашно
1 кафена лъжичка слънчогледово олио
1 кафена лъжичка бял винен оцет
1 чаена лъжичка захар
1 и 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
щипка сол
 
за плънката
 
500 грама настъргана тиква
250 грама кафява захар
2 супени лъжици олио
300 грама заквасена сметана
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

В купичка смесете кефира със содата и солта. Разбъркайте и оставете настрана.


В друг съд сложете брашното, олиото, оцета и захарта. Комбинирайте продуктите и пригответе меко тесто. Разделете го на няколко равни части и ги оставете да си починат за час.
През това време запържете тиквата в тиган, сложете захарта и задушете до омекване. Охладете плънката и оставете настрана. Разточете тестото на равни по големина кръгли кори, разпределете тиквената смес върху всяка и прегънете краищата така, както е показано на снимките.

Пригответе всички джобчета по този начин и загрейте тиган. Намаслете и ги изпечете от двете страни до златисто. В купа смесете сметаната с меда и ванилията. Разбъркайте, подредете джобчетата в чиния, поднесете ги, гарнирани със сладкия млечен крем, разчупете и хапнете.

Да ви е сладко!