Кухнята на Филипините е богата на вкусове, които отразяват мултикултурното влияние на страната. В нея може да откриете китайски и испански нюанси в почти всяко ястие, но така смесени с местните вкусове, че вече носят своя автентичност.

Чужденец: Това е най-гадната българска закуска!

Beef Tapa (Говеждо) е класическо ястие във Филипините. Специалното при това ястие, което често се сервира на закуска, е маринатата от месото.

Необходими продукти:

600 гр. говеждо месо
2 чушки
2 моркова
1 тиквичка
1 патладжан
Марината:
Соев сос - 2 чаени чаши
Кетчуп - 4 супени лъжици
Захар - 2 супени лъжици
Мед - 2 супени лъжици
Сусамово олио - 2 супени лъжици
Семена от Анато (Bixa orellana) - 4 супени лъжици
2 яйца
4 чаени чаши ориз

Начин на приготвяне:

От посочените продукти се прави марината, в която месото престоява поне 2 часа, след което се запича на тиган.
Зеленчуците се задушават в растително масло.

Зеленчуците и месото се поднасят заедно с 2 яйца на очи и сварен ориз.