В сезона на зеленчуците повечето хора предпочитат по вегетарианска кухня. Но в същото време добра идея е кът богатото разнообразие да се добави и месце. Пробвайте гювеч със свинско.
Необходими продукти

1 кг свинско месо

1 кг картофи

2 глави лук

4 бр. настъргани домати (или от консерва)

4 бр. кисели краставички

1 с.л. брашно

2 ч.л. червен пипер

целина, магданоз

3 дафинови листа

около 10 зърна черен пипер

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на резени, лукът на едро, киселите краставички на полукръгчета. Месото се нарязва на парчета и се сварява заедно с дафиновия лист, черния пипер и сол по вкус. Слага се в гювеч и към него се прибавят останалите продукти (брашното се смесва с червения пипер и се размива с вода). Долива се чаша и половина от бульона, в който е варено месото, и се поръсва с олио. Пече се в умерена фурна, с капак, като накрая се отхлупва за да се запече ястието.