Уникална вкусотия! В сезона на зеленчуците: Свинско месо в гювеч
Повечето хора предпочитат по вегетарианска кухня, но добра идея е да се добави и месце
1 кг свинско месо
1 кг картофи
2 глави лук
4 бр. настъргани домати (или от консерва)
4 бр. кисели краставички
1 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
целина, магданоз
3 дафинови листа
около 10 зърна черен пипер
Начин на приготвяне
Картофите се нарязват на резени, лукът на едро, киселите краставички на полукръгчета. Месото се нарязва на парчета и се сварява заедно с дафиновия лист, черния пипер и сол по вкус. Слага се в гювеч и към него се прибавят останалите продукти (брашното се смесва с червения пипер и се размива с вода). Долива се чаша и половина от бульона, в който е варено месото, и се поръсва с олио. Пече се в умерена фурна, с капак, като накрая се отхлупва за да се запече ястието.
Последвайте ни
0 Коментара: