Мусаката с пилешко месо може и да е нетрадиционно предложение, но пък е чудесна за един лек обяд или вечеря, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 8 порции

4 големи патладжана, нарязани на тънки резени
3 с. л. олио
2 скили дкичесън, скълцани
1 глава лук, ситно нарязана 
500 гр. пилешко месо, ситно нарязано
1 кг. домати, обелени и нарязани на ситно
500 гр. обелени и нарязани на тънки кръгчета картофи
½ ч. ч. трохи от стар хляб
100 гр. настърган кашкавал
3 яйца
200 мл. прясно мляко
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Патладжанът се осолява добре, след 10 мин. се измива, подсушава се и се изпържва до златисто в 2 с. л. олио.

2. В останалото олио се запържват лукът и чесънът, прибавя се месото. След 10 мин се слагат доматите и се овкусява със сол и пипер. Всичко се оставя да ври, докато течността се поизпари.

3. В тавичка се нареждат слой патладжани, слой картофени кръгчета, слой месо, докато се изчерпят продуктите. Всичко се слага да се запече за 20 мин. на 180º С.

4. През това време се разбиват яйцата и млякото. Смесват се настърганият кашкавал и хлебните трохи. Запеченото ястие се залива с яйчната смес и се поръсва с кашкавалената смес. Запича се още 10 - 15 мин., докато порозовее добре отгоре.