Клаудия Шифър вече дълги години поддържа перфектна фигура, макар че рядко спазва диети, при това – само когато се налага. Тя обаче - като истинска вегетарианка, препоръчва веганска "Руска салата".
Иначе в обичайния си хранителен режим топманекенката задължително изпива по 1-2 чаши вода преди всяко хранене, а отделно от това &ndash; поне по литър зелен чай, което позволява на организма да се очисти от натрупаните токсини.<br /> <br /> Сред любимите ястия на топманекенката е веганска &ldquo;Руска салата&rdquo;, която освен че е вкусна, е и изключително полезна.<br /> <br /> <strong><u>Продукти за 400-500 г:</u></strong><br /> <br /> 3 средни картофа<br /> 1 голям морков<br /> 150-200 гр. грах<br /> 3 средно големи кисели краставички<br /> 3-4 гъби (каквито ви харесват)<br /> сокът от половин лимон<br /> 2 с.л. зехтин<br /> малко корииандър.<br /> <br /> <u><strong>Приготвяне:</strong></u><br /> <br /> Вместо майонеза в този вариант се използва само зехтин. За по-здравословно всички зеленчуци се приготвят на пара. Те се нарязват на много дребни кубчета и се смесват в подходяща купа. Всичко се разбърква много добре.<br /> <br /> Отделно в малък съд се смесват лимоновият сок, зехтинът и <br /> останалите подправки, които се разбиват с мини миксер. За гъстота може да се добави и малко пасиран картоф. Така полученият сос се смесва със зеленчуците. По вкус можете да сложите също и малко сок ок киселите краставички.<br /> &nbsp;