Тази рецепта е малко по-различна от традиционната, но вкусът е... Не може да се опише с думи! Трябва да се опита!

Необходими продукти: 2 с. л. лимонов сок
1 с. л. царевично нишесте
2 чаши замразени боровинки (ако имате пресни също би било добре)
6 с. л. бяла захар
1 чаша рикота
2/3 чаша мляко
2 яйца
сок и кора от 1 лимон
1/2 ч. л. смляно индийско орехче
1/4 ч. л. сол
1 чаша брашно
1 с. л. бакпулвер

Начин на приготвяне: Смесете лимоновия сок и царевичното нишесте в купа, докато нишестето се разтвори напълно. Разбъркайте боровинките със захарта в тенджерка на средна температура. Когато кипне намалете и оставете да покъкри за още 5 минути. Излейте сместа с нишестето и разбъркайте до сгъстяване. Поставете капака и махнете от котлона. В купа смесете рикотата, млякото, яйцата, захарта, лимоновия сок, лимоновата кора, индийското орехче и солта, докато се получи хомогенна смес. След това добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте отново. Загрейте леко намазнен тиган на средна температура и започнете да правите палачинките. Поднесете с боровинково сладко. 

Източник: дама.бг