Вкусни розови соленки с крема сирене
Мекото тесто се нарязва на различни фигурки и се пекат в умерена фурна
брашно - 3 ч.ч.
крема сирене - 125 г
масло - 250 г или маргарин
захар - 1 щипка
сол - 1 ч.л. (равна)
жълтъци - 1 бр.
сусам - за поръсване, по желание
Начин на приготвяне:
Разбивате омекналия маргарин/масло с предварително натрошеното крема сирене. Прибавяте солта и захарта, след което с разбъркване добавяте и брашното.
Получава се меко тесто, което замесвате и разточвате на кора с дебелина около 7 мм.
От кората се изрязват различни фигурки и се нареждат в подмазнена тавичка.
Разбиваме жълтъка и с него намазваме отгоре соленките. Поръсваме със сусам или др. семена.
Печем в умерена фурна до порозовяване.
0 Коментара: